Satış Eğitimi BusinessAndTime

Business&Time ile yaptığımız ortak çalışma sonrasında dergi içerisinde yer alan bazı ilan ve çalışmalarımız.

[object object] Satış Eğitimi BusinessAndTime bahadir yener BT

Not: Satış Eğitimi Forbes Makalesinin Copy / Paste uygun text halini aşağıda bulabilirsiniz.

[object object] Satış Eğitimi BusinessAndTime bahadir yener BT small 300x202

CODE Satış Eğitimleri ve Satış Doktorluğu Kavramı Hakkında

Satışın Doktoru Oldular

Son On Yılda Türkiye’de 1500 Şirketin Kronik Satış Problemlerine İlaç oldular. Ama Hala Okula Gidiyorlar. | Kaan Işıldar

CODE SATIŞ MÜHENDİSLİĞİ KURUCU ORTAKLALARINDAN A.Bahadır Yener, projelerden geriye kalan tüm zamanında, dünyada satış ile alakalı eğitimleri ve kendi deyimi ile; şirketine ve sektöre yatırım yapıyorlar.

Özellikle, yanlış satış eğitimleri ve hatalı yönlendirme, “Nasıl sonuçlar doğurur?” Üzerine yaptığı konuşmada sektörü nasıl değiştirdiklerini anlatıyor. Amerika’da Harvard Üniversitesi’nde bir gün önce paylaşılan iletişim ve satış geliştirme uygulamalarını ertesi gün CODE Satış Mühendisliği Eğitim ve Projelerinde kullanırız. Satış Geliştirme gibi, şirketin en önemli faaliyetine odaklanıyor ve onlarca yıl kendi işlerinin uzmanı olmuş profesyonellere yeni fikirler paylaşma iddiasında bulunuyorsanız, her gün kendinizi geliştirmelisiniz. Biz bunu kendimize ana görev olarak atadık.

[object object] Satış Eğitimi BusinessAndTime bahadir yener BusinessandtimeŞirketler kendi işlerine odaklanıyor, biz onlar için madenleri kazıp elmas değerinde bilgi ve yöntemleri kullanılabilir halde masalarına getiriyoruz. Aynı zamanda asla satıştan da uzak kalmıyoruz. Kendi grup şirket yatırımlarımızda, sahaya çıkıp satış yapıyoruz. Yeni yöntemleri Türkiye pazarında deniyoruz. Sahada var olmamız bizleri akademik teorisyenlerin bir adım önünde, kitapta yazanları deneyen gerçek hayatta katkısını gören, savaşan ve yaşayan satışçılara çeviriyor.

Hoca damdan düşünce, Bana doktor değil, damdan düşen birini getirin demiş. Biz bu hikayede kendimizi damdan düşmüş doktorlar olarak görüyoruz. Türkiye’de doğuştan yetenekli çok başarılı satışçı, “virgül” eğitimciler var. Buradaki virgüle çok dikkat etmek gerekiyor. Satışa doğuştan yetenekli “süper” satıcılar malesef muhteşem eğitimciler olamıyorlar. En büyük hataları; insanlara, karakter değiştirme üzere eğitim vermek oluyor. Bu belli aşamada eğitimin eğlenceli ve eğitmene imrenilerek geçmesini sağlayabiliyor. Ancak Sonuç olarak takip eden ilk mesai gününde yine başarısız olma ihtimali olan satışcımıza negatif etkisi oluyor.

Satış Eğitimlerinde karatker ve davranış setleri değil, ispat edilmiş yöntem ve teknikler ön planda olmalıdır. Satış eğitmeninin ben mükemmel satıcıyım demesi ve bu şekilde öne çıkması bizim tercih etmediğimiz ve hayli itici bir yöntemdir.

CODE Satış Eğitimlerinde, kimsenin hayatını değiştirmeyi hedeflemiyoruz. Siz bundan sonra böyle insanlarsınız. demiyoruz. Sadece Pazartesi günü ilk mesai saatinde kullanabilecekleri yepyeni yöntemler ve teknikleri kendileri ile paylaşıyoruz. Uyguluyoruz ve uygulatıyoruz. Dolayısı ile ekibin tecrübesi ve yetenek seviyesi bizi asla ilgilendirmiyor.

En önemlisi para kazanmalarını sağlarız.

Uzun yıllar kitaplarda ve sahada gördük ki; satıcı doğulmaz. Satıcı olunur. Şirketimizin ana markası “Satış Mühendisliği” dedik. Bilinen tüm mühendislik dalları gibi somut kurallar yöntemler ve teknikler yerine getirildiğinde sonuçlar dev kuleler gibi inşa edilebilmektedir. Satış bizce en derin mühendislik dallarından biridir. Elbette yetenek önemli bir faktör, bunu asla inkar etmiyoruz.

Zaten tüm mühendislik dallarında da başarılı meslek erbaplarının arasında, daha çok başarılı olanlar, hatta üstün başarılı olanlar da mevcut. Çok çalışmanın yanında tabii ki yetenek de burada rol oynuyor. Ancak bizim amacımız satışı formüle ederek, doğal yetenekten bağımsız olarak satış ekiplerini istisnasız olarak belli bir hizmet kalitesinin üstünde konumlandırmaktır. Kendimize hiçbir zaman satış eğitimi şirketi demedik.Hiç bir zaman da demeyeceğiz. Motivasyon hikayeleri anlatıp insanları eğlendirip sahada üzülmelerini değil.

Çok kazanmalarını, şirket lerine çok kazandırmalarını hedefliyoruz. İki gün birlikte olduğumuz, her sektörden satış ekibinin yüzünü iş yapış şekline yeni renkler katabiliriz. Güven ve kolay yöntemler veririz. En önemlisi para kazanmalarını sağlarız. Bunlar test edilmiş söylemler olduğu için çok daha rahat konuşabiliyoruz. Yeni bir uygulama başlattık. Herhangi bir potansiyel müşterimize gittiğimizde daha konuşmaya başlamadan önce bir beyaz kağıt veriyoruz.

Bu kağıtta iki tane isim iki tane telefon numarası oluyor. Bir hafta önce yaptığımız satış geliştirme projelerine katılan iki şirketin genel müdürlerinin telefonları ve isimleri. Aklınızda en ufak bir soru işareti olursa, sunum esnasında, yanımızda kendilerini arayabilirsiniz. İşte müşterinin kafasında tek soru işareti burakmayan satış toplantısı böyle başlıyor…